Verdens bedste kitesurfere kommer til Hvide Sande!!

Verdens bedste kitesurfere sejler World Cup i Hvide Sande

Når WATERZ Festivalen 2020 har afviklet de sidste starter søndag den 6. september, begynder verdenseliten indenfor kitesurf at checke ind i Hvide Sande.

De skal nemlig deltage i en afdeling af dette års world cup på Vesterhavet ud for Hvide Sande – GKA Kite-Surf World Cup Denmark 2020.
– det er første gang, nogensinde at kite worldcuppen gæster Danmark og vi er naturligvis stolte over, at valget er faldet på Hvide Sande. Det understreger endnu en gang de kvaliteter området har til at dyrke vandsport i verdensklasse, fortæller projektleder Katrine Kock Frandsen.

Valgt på grund af gode faciliteter
Hvide Sande er valgt på grund af de gode faciliteter, der findes og det gode værtsskab, hele området leverer, når der er internationale surfgæster.
– vi er utroligt glade for at kunne tilføje Danmark på listen over destinationer på Kite World Touren. Flere danske kitesurfere har gennem tiderne deltaget og deltager, derfor er det også på tide at bringe et World Cup stævne til Danmark. siger Tom Hartmann, der er Tour Manager for Global Kitesports Association (GKA).

Han påpeger, at de gode lokale faciliteter har været afgørende for valget af Hvide Sande.
– Hvide Sande har i en årrække været et kendt og populært surfspot for kitesurfere. Herudover leverer WATERZ, der har fundet sted i mange år, den perfekte infrastruktur til afvikling af en Kite World Cup. Vi glæder os allerede til at opbygge arenaen i Hvide Sande og præsentere et spektakulært show med en benhård fight mellem verdens bedste kitesurfere i kampen om vigtige VM-point, siger Tom Hartmann.

Massiv støtte sikrer unikt VM
Det er en årlige støtte fra Ringkøbing-Skjern Kommune, hovedsponsoren Esmark og en lang række lokale sponsorer, der ligger den økonomiske grund til mulighederne for at tiltrække de internationale events til kommunen.
Men herudover er det vigtigt at hente støtte hos organisationer og fonde. En af de vigtigste bidragsydere i forbindelse med årets event, er Sport Event Denmark.
– vi er utroligt glade for at kunne være med til at få GKA Kite World Tour til Hvide Sande i samarbejde med WATERZ . Med world touren får vi verdens bedste kitere til ét af verdens bedste kite-steder. Hvide Sande skriver sig således ind tourlisten sammen med eksotiske destinationer som for eksempel Cap Verde, Den Dominikanske Republik og Mauritius, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

WATERZ, der afvikles den 4.-5.-6. september 2020, samt GKA Kite-Surf World Cup Denmark 2020, der afvikles den 7.-12. september, afvikles i samarbejde med Sport Event Denmark.