Top SUP-surferne Michael Booth og Casper Steinfath til EuroTouren i Hvide Sande

Når den europæiske standup paddle tour, EuroTour, lægger vejen forbi Waterz – nordens største vandsportsfestival – i Hvide Sande d. 3.-5. september 2021 – er det med nogle af verdens bedste SUP-surfere på deltagerlisten. Både australske Michael Booth og den danske verdensstjerne, Casper Steinfath, har meldt deres ankomst.

Arrangørerne krydser lige nu fingre for de helt rigtige vejrforhold, når flere af verdens bedste SUP- atleter skal padle de cirka 14 km. tværs over Ringkøbing Fjord. Eventen er en del af den professionelle europæiske SUP-liga, men atleter fra hele verden kan deltage.

Det har blandt andet den australske SUP-atlet Michael Booth benyttet sig af, og han kunne meget vel være et godt bud på en vinder af tour stoppet i Hvide Sande. Michael Booth blev nemlig Verdensmester på langdistance disciplinen ved VM i både 2016 og 2018 og har siden hen vundet adskillige EuroTour events og APP World Tour langdistance disciplinen i 2019.

 – Jeg er meget begejstret for at skulle tilbage til Danmark. Det var virkelig sjovt at deltage i VM SUP i København i 2017 og det bliver super fedt at opleve den danske vestkyst og samtidig padle et fantastisk SUP downwind event med alle deltagerne, fortæller Michael Booth.

Ligesom det har været tilfældet i mange andre sportsgrene, har der også for SUP atleterne været utallige aflysning af større events og netop derfor glæder Michael Booth sig særligt meget til at konkurrere igen på den internationale scene.

– Det er lang tid siden jeg har konkurreret med et felt af stærke internationale atleter, så jeg glæder mig virkelig meget til at se alle igen og jeg glæder mig særligt meget til igen at konkurrere mod Casper og Christian (Klitmøller talentet Christian “Polarbear” Andersen, red.) på deres hjemmebane. Mest af alt håber jeg, at det bliver en event med en hel masse glade SUP-udøvere, fortsætter Michael Booth.

Dansk Verdensmester er klar til at komme i ilden

Den danske tidligere seksdobbelte verdensmester Casper Steinfath fra Klitmøller, har også været igennem et corona-år uden konkurrencer og han ser derfor også meget frem til at blive sluppet løs på vandet.

– Efter mere end et år uden internationale SUP konkurrencer, så glæder jeg mig rigtig meget til at komme tilbage i ilden på Ringkøbing Fjord. Den lange distance er godt nok ikke mit fokus i år, men jeg byder turen over Ringkøbing Fjord velkommen som en god træningssession frem mod årets World Cups, siger Casper Steinfath.

I forbindelse med Waterz festivalen og Euro Touren afvikler Dansk Surf & Rafting Forbund også det tredje stop på den danske SUP tour og med allerede mere end 100 udøvere tilmeldt, ser det ud til at blive en fantastisk weekend på vandet i Hvide Sande.

Du vil kunne møde alle atleterne ved eventbasen ved Westwind Nord i Hvide Sande fra d. 3.-5. september.

FAKTA
Officiel eventside: https://www.dsrf.dk/eurotour2021/
Tilmeldingsside: https://www.sportstiming.dk/event/7078

EuroTour er den professionelle europæiske stand up paddle liga hvor der afvikles 10-12 årlige SUP events fra april til oktober. Flere af verdens bedste SUP atleter deltager på touren, og der uddeles præmiepenge til vinderne.

Danish SUP Tour er den danske SUP tour hvor der afvikles 5 events om året. Udøverne samler point ved hvert event og der kåres en samlet vinder ved 5. og sidste event.

 Waterz er en af nordens største vandsportsfestivaler som årligt tiltrækker flere tusinde udøvere indenfor surfing, SUP, windsurfing, kitesurfing, livredning m.v. Waterz støttes af blandt andet Ringkøbing Skjern Kommune, Esmark Feriehusudlejning og Sport Event Danmark samt en lang række sponsorer.