WATERZ Masterplan 2018 - 2030 Vandsport i Skolen Vandsport i skolen

WATERZ Masterplan 2018 – 2030 Vandsport i Skolen

At vokse op i Ringkøbing-Skjern Kommune/ Naturens Rige er noget specielt. Naturen ligger lige udenfor døren og vandet præger livet i området. Om det er de store åer, Ringkøbing Fjord eller Vesterhavet, så er de med til at forme livet og aktiviteterne i området. Det er dét, der gør Naturens Rige så speciel.

Mange andre steder i verden benytter man sig af de muligheder, som den omkringliggende natur giver for inddragelse i undervisningen. Et godt eksempel er skiløb i Norge/Sverige eller Alpe området. Netop dette, genererer unge mennesker, som har en tæt tilknytning til det område, de er vokset op i. Man guider/ opdrager til tilknytning gennem sport eller udendørs aktiviteter med udgangs punkt i et specielt område.

Tilknytning er en vigtig faktor, når man kigger på bosætning i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Så ved at gøre vandsport/aktivitet til en fast del af skoleskemaet for unge i kommunen, vil man få flere generationer, som ser på området med andre øjne. Det bliver unikt for alle, da man bliver undervist i netop det, som området tilbyder på suverænt bedste vis. Bliver man smittet med vandsports ”bacillen” eller ej, får man en forståelse for det område, man er vokset op i. Det vil igen give en større forståelse for vægten mellem beskyttelse og benyttelse af naturen og måske endda give nogle mere beviste unge,
som vil passe bedre på Naturens Rige, da det bliver til et rige og ikke bare en masse natur, som bare ligger der udenfor døren.

De skoler, der har været tilknyttet WATERZ skole gennem de sidste par år, har alle haft positive forløb. Både lærere og elever har været begejstrede for forløbet.

Det giver altså mening at satse på vandsport i undervisningen. Eleverne bliver aktive, udfordrer sig selv og hinanden og opnår en større forståelse for vores område.

 

Næste skridt:

Her kunne man med fordel finde en partner kommune, det kunne være Thisted kommune, som også satser på vandsport og lave et samlet projekt. Det kunne også være et projekt, som delvist kunne finansieres gennem fonde. De store kommercielle udbydere og klubber vil skulle være med til udviklingen af projektet.

WATERZ ønsker at være med til at løfte dette projekt videre i samarbejde med andre parter kommercielle, skoler, kommuner og fonde.