2020 programmet er ved at falde på plads..! :)

2020 bliver lidt anderledes end vi er vant til. Forsamlings- og rejsereglerne gør, at vi ikke kan få surfere ind fra det store udland, ligesom ikke må være så mange samlet på samme sted, som vi plejer. Derfor bliver årets WATERZ lidt anderledes end andre år med mange mindre events spredt ud over flere dage, men også flere locations, fortæller Projektleder Katrine Koch Frandsen.

WATERZ Noerstick Windsurf Race i August
WATERZ afvikler sit første vandsportsarrangement denne sommer til august, hvor man afvikler et windsurfing race.

– formatet bliver, at der sejles en time et sted på Ringkøbing Fjord. Præcis hvor er endnu ikke afgjort, men vi sejler lørdag den 8. august og har søndagen den 9. august i baghånden i tilfælde af manglende vind. Det er et race, der er åbent for alle uanset køn og alder mv. Hyggen vil være i højsædet og arrangementet for alle de windsurfere, der lige nu skriger på at mødes og sejle sammen og imod hinanden for sjov, fortæller Katrine Kock Frandsen.

Det nye race er kommet i stand efter, at WATERZ har indgået en sponsoraftale med firmaet Noerstick fra Thy, der udvikler og sælger masteudvidelser til windsurfere i hele verden. Udover WATERZ Noerstick Windsurf Race byder weekenden også på strandrensning om søndagen.

– vi har strandrensning flere gange om året, og vi håber, at rigtigt mange har lyst til at bruge et par timer i godt selskab og kombinere en god gang frisk luft med at være med til at holde vores skønne strande rene, fortæller Katrine Kock Frandsen.

Danmarksmestre findes på WATERZ
At noget af landets bedste vand til vandsport findes i Ringkøbing-Skjern Kommune, har danske som udenlandske surfere for længst fundet ud af. Derfor vil området i weekenden 5. – 6. september også lægge vand til flere afgørende dyster på vandet, når DM skal placeres i flere surfdiscipliner.

– Kite Denmark sejler den sidste afdeling af deres Danmarksmesterskab i Hvide Sande. De er efterhånden blevet en tradition og vi glæder os til at byde landets absolutte topelite indenfor kitesurfing velkommen. Kitesurfing er en særdeles publikumsvenlig surfdisciplin, da alt foregår tæt på land og publikum dermed at følge alle de vanvittigt flotte spring, hop, loops og så videre på tætteste hold, fortæller Katrine Kock Frandsen.

Også Dansk Surf- & Rafting Forbund kommer op besøg den første weekend i september.

– de afvikler et af deres stop på Danish Surf Tour, der er de officielle Danmarksmesterskaber i ”almindelig” surf. Hele den danske elite blandt andet med den regerende Danmarksmester Christoffer Holler og hans nærmeste udfordrere blandt andre den tidligere mangedobbelte Danmarksmester Oliver Hartkopp og mange flere, kommer på bølgerne ved Hvide Sande lørdag den 5. september med søndag den 6. september som backup i forhold til vejret, fortæller Katrine Kock Frandsen.

Udover Danish Surf Tour og DM i Kitesurf, bliver der også mulighed for at opleve nogle af landets bedste Stand Up Padlere, når de krydser Ringkøbing Fjord.

– Stand Up Padling vokser voldsomt i disse år. Primært fordi det er en type vandsport, der tiltaler alle aldersgrupper. Det er ikke så voldsomt for forældre eller sågar bedsteforældre at skulle op at stå på et surfboard og padle sig fremad på vandet. Det har samtidigt udviklet sig til en familiesport, hvor alle kan komme på vandet sammen og opleve vores smukke natur i Danmark fra vandsiden, påpeger Katrine Kock Frandsen.

Hun fortæller, at programmet også kommer til at indeholde arrangementer med kajak-aktiviteter samt livredning. Disse punkter udvikles der stadig på og indholdet offentliggøres senere.

Vandsportsweekend i Hvide Sande
WATERZ lægger op til, at vandsportselskere endnu en gang indtager Ringkøbing-Skjern Kommune og dermed er med til at give liv langs Vestkysten og på Ringkøbing Fjord.

Det glæder Esmark Feriehusudlejning, der hovedsponsor for WATERZ.

– vi ved, at vores gæster er vilde med oplevelser, når de er på ferie i vores område. Derfor er det også positivt, at WATERZ i den grad har tænkt ud af boksen og gennemføres indenfor de rammer, de arbejder under i år. WATERZ skaber nogle oplevelser til både de vandsports-turister, vi lejer feriehuse ud til, men også alle vores andre gæster. Det er vi glade for at støtte op omkring, siger Salgs- & Marketingchef Thomas Christiansen, Esmark Feriehusudlejning A/S.